lauantai 21. toukokuuta 2016

Häälahjaksi kello

Nyt kun häät ovat onnellisesti ohi ja häälahja annettu, on aika kirjoittaa antamastani häälahjakellosta postaus. Sain valmiin pohjan kaveriltani ja siihen kaiversin kuvan ja tein roomalaiset numerot. 

Siinä on valmis kello lahjapöydällä


Ensiksi tulostin haluamastani kuvasta mustavalkokuvan, jossa näkyi ääriviivat. Sen jälkeen piirsin leivinpaperille läpi, leikkasin ja kiinnitin kellotauluun ja piirsin ääriviivat siihen. Tämän jälkeen pääsi kaivertamaan. Kaiverrusta tein taltoilla ja kaiverruskynällä. Kaiverrusjälki täytyi hioa. Hiomisessa käytin silitysraudan muotoista hiomakonetta, joka on tosi hyvä sellasiin pikkujuttuihin jne. kun siinä on kärki, että pystyy tekemään myös pikkujuttuja. Hioin myös käsin hiomapaperilla.


Siinä se kuva pikkuhiljaa syntyy
Kun kuva oli valmis, pääsi tekemään roomalaisia numeroita. Tein ne ihan ohuesta levystä. Piirsin ne ensin ja sitten kaiverruskynällä kaiversin ääriviivat. Sen jälkeen mattopuukolla painoin ääriviivoja pitkin kuviot irti levystä. Sitten hioin ja maalasin kalkkimaalilla.
                                             
Kello on muuten paitsi kuvion kohdalta käsitelty puuni-aineella ja laitettu vintagevaha päälle. Halusin, että kuvio on hieman vaaleampi kuin muu kello, jotta kuvio tulee enemmän esille.
                                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti